Vijesti

Godišnje savjerovanje javnih izvršitelja u 2022. godini

03. - 04. Novembar

U Budvi je organizovano Godišnje savjetovanje javnih izvršitelja - regionalna radionica posvećena odgovornosti i profesionalizmu javnih izvršitelja u saradnji sa Savjetom Evrope, Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije (COSDT), Centrom za međunarodnu saradnju (CILC) iz Holandije. Fokus savjetovanja je uporedna praksa i domaći izazovi unutar javnoizvršiteljske djelatnosi i izvršnog postupka. Radionica je okupila članove Komore javnih izvršitelja, sudije, sudske savjetnike, predstavnike Ministartsva pravde, međunarodne eksperte, te članove komora javnih izvršitelja Makednije i Srbije.

Tokom savjetovanja su organizovane tematske sesije o pravnim sredstvima i pravnim ljekovima u izvršnom postupku, sa fokusom na izvršenje na nepokretnostima. Pravnu analizu nacrta Zakona o izvršenju i obezbjeđenju predstavili su stručnjaci CILC. Pravosudnom statistikom su se bavili predstavnici Evropske komisije za efikasnost pravosuđa (CEPEJ), te su upoznali sudije i izvršitelje sa konkretnim instrumentima CEPEJ-a, naročito izveštavanjem, te praksom u ovoj oblasti. 

Radionica je završena panel diskusijom članova komora, omogućavajući na taj način trazmjenu najboljih praksi i standarda u oblasti profesije javnih izvršitelja.

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Godišnje savjerovanje javnih izvršitelja u 2022. godini