Vijesti

Reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore "Nepotpune informacije u izvještaju CEMI" u dnevnim novinama "Vijesti"

 

 

Ovdje možete pogledati reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore u dnevnim novinama "Vijesti".

Opširnije

Saopštenje za medije povodom konferencije „Profesionalno ponašanje i odgovornost javnih izvršitelja - standardi i izazovi”

 Odgovornost javnih izvršitelja važna za efikasnost pravosudnog sistema i razvoj društva

 

Budva, 12. decembar 2019. godine - Jedino stručnim, odgovornim i efikasnim radom, javni izvršitelji, kao i pripadnici ostalih profesija u pravosuđu, mogu zavrijediti povjerenje građana i privrede i dati puni doprinos efikasnosti pravosudnog sistema u cjelini, kao i razvoju i napretku crnogorskog društva.  

 

To je ocijenjeno na otvaranju dvodnevne konferencije „Profesionalno ponašanje i odgovornost javnih izvršitelja -standardi i izazovi”, koju su u Budvi organizovali Savjet Evrope, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Komora javnih izvršitelja Crne Gore.

Opširnije

Gostovanje predsjednika Komore Vidaka Latkovića u "Bojama jutra" na televiziji "Vijesti"

 

 

Ovdje možete pogledati isječak iz emisije "Boje jutra" na televiziji Vijesti u kojem je gostovao predsjednik Komore Vidak Latković 

Opširnije

Seminar javnih izvršitelja i sudija

 

 

Dana 4. i 5. novembra 2019. godine, u hotelu „Verde“ u Podgorici, održan je seminar javnih izvršitelja i sudija na temu "Izmjene i dopune Zakona o izvršenju i obezbjeđenju sa akcentom na predaju i oduzimanje djece i održavanje kontakta sa djetetom".

 

 

Uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili g. Srđan Simović, savjetnik u  Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu - Odjeljenje za kontinuiranu obuku, i g. Vidak Latković, predsjednik Komore javnih izvršitelja, nakon čega su uslijedile panel diskusije o spornim pitanjima koji nastaju u praksi, u vezi sa primjenom izmijenjenih i dopunjenih odredbi ZIO-a. 

Opširnije

Balkanska konferencija o izvršenju 2019.

 

 

Prva godišnja konferencija Balkanske inicijative izvršitelja (Balkan Enforcment Initiative) organizovana je 17. i 18. oktobra 2019. godine, u hotelu „Splendid“ u Bečićima. 

 

Dvodnevno savjetovanje okupilo je brojne učesnike u postupku izvršenja iz četiri zemlje zapadnog Balkana: Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Albanije i Crne Gore. Pored javnih izvršitelja, članova nacionalnih komora javnih izvršitelja, konferenciji su prisustovali univerzitetski profesori, predstavnici ministarstava, sudstva, poslovne zajednice, kao i predstavnici uglednih međunarodnih struktura, poput Evropske Unije, Međunarodne unije javnih izvršitelja (International Union of Judicial Officers), te francuska Nacionalna komora javnih izvršitelja (French National Chamber of Judicial Officers).

Opširnije

Revizija Etičkog kodeksa

 

 

Uz podršku Evropske unije i Programske kancelarije Savjeta Evrope, održan je u Bečićima, u periodu 17.-19.septembra, seminar na temu "Revizija Etičkog kodeksa javnih izvršitelja", u okviru projekta "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu u Crnoj Gori".

Opširnije

Reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore na navode teksta u članku u dnevnim novinama “DAN”od 09.09.2019 koji nosi naslov “Blokirao notarki službene račune, pa oteo tuđi novac”

 

DNEVNE NOVINE „DAN“

 

PREDMET:  Reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore na navode teksta u članku u dnevnim novinama “DAN”od 09.09.2019 koji nosi naslov “Blokirao notarki službene račune, pa oteo tuđi novac” 

Opširnije

X Internacionalna Konferencija o prinudnom izvršenju

 

U periodu od 31.jula do 3.avgusta 2019.godine,  Federalna služba izvršitelja Ruske Federacije je održala godišnju X Internacionalnu Konferenciju o prinudnom izvršenju na kojoj je učestvovao i predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore Vidak Latković. Uzimajući u obzir značaj ovog događaja, Moskva, glavni grad Ruske Federacije, izabran je za mjesto konferencije. Konferenciju je podržala UIHJ, Vlada Moskve i Ministartsvo pravde Rusije.

Opširnije

Elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija Uprave za nekretnine

 

Pristup katastarskim evidencijama Uprave za nekretnine javnim izvršiteljima nesumnjivo će ubuduće olakšati korišćenje web aplikacije e-Katastar.  Naime, nakon uspješnog korišćenja testne verzije aplikacije i upoznavanja sa novim sistemom, u ponedeljak  22. jula 2019. godine, zvanično je otpočeto elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija – prepisa ili izvoda listova nepokretnosti i posjedovnih listova u formi elektronskog dokumenta.

Opširnije

Projekat: "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore"

 

Sa ciljem jačanja profesionalnosti i odgovornosti javnih izvršitelja, Komora se priključila novom projektu koji realizuju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Savjet Evrope, u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku. Tema projekta je „Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore“. 

Opširnije

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica Moskovska 28 A. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti