Vijesti

Revizija Etičkog kodeksa

 

 

Uz podršku Evropske unije i Programske kancelarije Savjeta Evrope, održan je u Bečićima, u periodu 17.-19.septembra, seminar na temu "Revizija Etičkog kodeksa javnih izvršitelja", u okviru projekta "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu u Crnoj Gori".

Opširnije

Reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore na navode teksta u članku u dnevnim novinama “DAN”od 09.09.2019 koji nosi naslov “Blokirao notarki službene račune, pa oteo tuđi novac”

 

DNEVNE NOVINE „DAN“

 

PREDMET:  Reagovanje Komore javnih izvršitelja Crne Gore na navode teksta u članku u dnevnim novinama “DAN”od 09.09.2019 koji nosi naslov “Blokirao notarki službene račune, pa oteo tuđi novac” 

Opširnije

X Internacionalna Konferencija o prinudnom izvršenju

 

U periodu od 31.jula do 3.avgusta 2019.godine,  Federalna služba izvršitelja Ruske Federacije je održala godišnju X Internacionalnu Konferenciju o prinudnom izvršenju na kojoj je učestvovao i predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore Vidak Latković. Uzimajući u obzir značaj ovog događaja, Moskva, glavni grad Ruske Federacije, izabran je za mjesto konferencije. Konferenciju je podržala UIHJ, Vlada Moskve i Ministartsvo pravde Rusije.

Opširnije

Elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija Uprave za nekretnine

 

Pristup katastarskim evidencijama Uprave za nekretnine javnim izvršiteljima nesumnjivo će ubuduće olakšati korišćenje web aplikacije e-Katastar.  Naime, nakon uspješnog korišćenja testne verzije aplikacije i upoznavanja sa novim sistemom, u ponedeljak  22. jula 2019. godine, zvanično je otpočeto elektronsko preuzimanje dokumenata iz katastarskih evidencija – prepisa ili izvoda listova nepokretnosti i posjedovnih listova u formi elektronskog dokumenta.

Opširnije

Projekat: "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore"

 

Sa ciljem jačanja profesionalnosti i odgovornosti javnih izvršitelja, Komora se priključila novom projektu koji realizuju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Savjet Evrope, u okviru Horizontalnog programa za Zapadni Balkan i Tursku. Tema projekta je „Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore“. 

Opširnije

Održana prezentacija na temu Korišćenje web aplikacije e-Katastar

 

Uprava za nekretnine u okviru Projekta Zemljišne administracije i upravljanja (Projekat LAMP), realizuje nadogradnju katastarskog informacionog sistema koji će omogućiti između ostalog i javnim izvršiteljima, da na brz i efikasan način pregledaju podatke katastarskih evidencija u skladu sa zakonskom regulativom.

Opširnije

Međunarodni turnir u malom fudbalu

 

Komora javnih izvršitelja Crne Gore je učestvovala na ovogodišnjem međunarodnom turniru u malom fudbalu koji je održan u Beogradu, dana 8.juna 2019.godine, u organizaciji domaćina Komore javnih izvršitelja Republike Srbije.

Opširnije

Obaveštenje medijima povodom Svjetskog dana javnoizvršiteljske profesije

 

Uvaženi predstavnici medija,

Međunarodna unija javnih izvršitelja (International Union of Judicial Officers - UIHJ), čiji je Komora javnih izvršitelja Crne Gore punopravan član od svog osnivanja, ove godine slavi 12. po redu Svjetski dan javnoizvršiteljske profesije. 

Opširnije

PROSLAVA JUBILEJA – 5 GODINA OD POČETKA RADA

 

Komora javnih izvršitelja ove godine slavi svoj prvi jubilej - 5 uspješnih godina od početka rada prvih javnih izvršitelja i svog osnivanja. Tim povodom, dana 14. maja 2019. godne, organizovana je svečana proslava u hotelu “Ramada” u Podgorici, kojoj su, pored javnih izvršitelja, prisustvovali generalni direktori i pravosudni inspektori Ministarstva pravde, predsjednica Upravnog suda i sudije Privrednog i osnovnih sudova, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, predstavnici NVO i medija.

 

Opširnije

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin primio delegaciju Komore javnih izvršitelja povodom pete godišnjice rada javnih izvršitelja

Povodom pete godišnjice rada javnih izvršitelja u Crnoj Gori, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin, u prisustvu direktora Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor Ibrahima Smailovića, primio je delegaciju Komore koju je predvodio predsjednik Vidak Latković sa predsjednicom Skupštine Komore Anom Nikić i članicom Izvršnog odbora Komore Snežanom Pavličić.

Opširnije

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica Moskovska 28 A. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti