Vijesti

Radna posjeta Komori izvršitelja Republike Srbije

U okviru projekta „Jačanje sistema izvršenja u zemljama Zapadnog Balkana“, koji je finansiran od strane CILC organizacije, organizovana je radna posjeta, predstavnika organa Komore javnih izvršitelja Crne Gore, kolegama u Srbiji.

U okviru ove posjete je održan sastanak sa predstavnicima Komore javnih izvršitelja Republike Srbije. Na sastanku, koji je održan u Komori zemlje domaćina, razmjenjena su iskustva u vezi sa organizacijom i funkcionisanjem obje komore, članstvom i finansiranjem istih, sistemom tarifiranja usluga, nadzornim organima, nadležnostima i odlukama sudova koji su nadležni za javne izvršitelje, te drugim sličnim iskustvima. Tom prilikom naši predstavnici su se sastali sa predsjednikom udruženja javnih izvršitelja Srbije g-dinom Bojanom Kostićem i zamjenikom predsjednika g-dinom Vujadinom Masnikosom. Posjeta je bila značajna i zbog razmjene iskustava među kolega kada je u pitanju sistem rada kancelarija javnih izvršitelja, te su u tom cilju posjećene dvije beogradske kancelarije javnih izvršitelja Dragane Stojkov i Ratka Vidovića.

Drugog dana radne posjete, predstavnike našeg udruženja ugostila je pomoćnica ministra pravde Republike Srbije g-đa Jelena Deretić, kojom prilikom se razgovaralo o sistemu praćenja i nadzora javnoizvršiteljske djelatnosti, iskustvima ovog organa u vezi sa unapređenjem zakonske regulative, kao i drugim sličnim temama. U budućem periodu je dogovorena tješnja saradnja i razmjena znanja i iskustava. 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Radna posjeta Komori izvršitelja Republike Srbije