Vijesti

Projekat Komore i Centra za međunarodnu pravnu saradnju (CILC)

Komora javnih izvršitelja je postala korisnik projekta organizacije Centra za međunarodnu pravnu saradnju (The Centar for International Legal Cooperation, CILC). Ova organizacija je osnovana od strane holandske vlade i ima za cilj promovisanje vladavine prava. 

Projekat „Jačanje izvršnog sistema u zemljama Balkana" ima za cilj jačanje vladavine prava u zemljama Zapadnog Balkana koje se nalaze u fazi pristupanja EU, i to jačanjem njihovog kapaciteta u svrhu efikasnijeg i djelotvornijeg izvršenja sudskih i drugih izvršnih isprava, kao dijela pravne tekovine EU sadržane u Poglavlju 23 „Pravosuđe i temeljna prava". Projekat će se odvijati tokom naredna 43 mjeseca.

Konkretan cilj ovog projekta je jačanje izvršnog sistema u Crnoj Gori, Albaniji, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, u pogledu prekograničnog izvršenja, efikasnosti i djelotvornosti kroz jačanje odgovornosti uz relevantne mehanizme nadzora i kontrole.

Implementacijom ovog projekta očekuje se da sistem izvršenja, kao dio pravosudnog sistema, bude transparentniji i profesionalniji, što će sa druge strane povećati povjerenje povjerilaca i dužnika, odnosno javnosti u pogledu pravosuđa, a posebno izvršnog sistema. 

Predviđeni rezultati će se ostvariti  kroz brojne vrste aktivnosti koje uključuju ekspertske misije, sastanke radnih grupa, konferencije, treninge, okrugle stolove i sastanke upravnog odbora. Pored ovih aktivnosti projekat će obezbijediti finansiranje publikacija na lokalnim jezicima i širenje materijala među raznim ciljnim grupama, kao i podrške nacionalnim obukama zasnovanim na regionalno razvijenim kursevima.

 

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Projekat Komore i Centra za međunarodnu pravnu saradnju (CILC)