Vijesti

I VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA

 

U ponedeljak, 22. juna, u sali hotela „Centre Ville“, održana je I vanredna sjednica Skupštine Komore javnih izvršitelja.

 

Na poziv predsjednika Komore Vidaka Latkovića, sjednici je prisustvovao generalni direktor Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Ibrahim Smailović. Govorio je o pozitivnim rezultatima i efikasnosti rada javnih izvršitelja u prethodnom periodu i saradnji sa Komorom javnih izvršitelja. 

Konstatovao je da je sistem izvršenja nastavio da funkcioniše efikasno, da su javni izvršitelji riješili veliki broj izvršnih predmeta, da je struktura riješenih predmeta izuzetno povoljna, da je naplaćeno oko 60 miliona potraživanja tokom prethodne godine, te da su predmeti rješavani u relativno kratkom roku.

Prethodno je na sjednici Vlade, održanoj 12. juna tekuće godine, prezentovana i usvojena Analiza efikasnosti funkcionisanja sistema izvršenja za period 1. januar – 31. decembar 2019. godine.

Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, na dnevnom redu je bilo razmatranje i glasanje za elektronsko umrežavanje sa Centralnom bankom Crne Gore, odnosno elektronsko dostavljanje javnoizvršiteljskih pismena koja se odnose na blokade i deblokade računa izvršnih dužnika, obustave i odlaganja izvršnih postupaka. Izvršni direktor Smart tech-a Stevo Baćović prezentovao je ponudu integrisanja softverskog sistema javnih izvršitelja sa softverom CBCG, koja podrazumjeva bezbjednost informatičkih podataka, ali i praktičnost i ekonomičnost umrežavanja sistema. Ponuda je prihvaćena jednoglasno, od strane svih prisutnih članova Komore.

 

 

 

KOMORA JAVNIH IZVRŠITELJA

 

 

 

 

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti I VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA