Vijesti

Seminar javnih izvršitelja i sudija

 

 

Dana 4. i 5. novembra 2019. godine, u hotelu „Verde“ u Podgorici, održan je seminar javnih izvršitelja i sudija na temu "Izmjene i dopune Zakona o izvršenju i obezbjeđenju sa akcentom na predaju i oduzimanje djece i održavanje kontakta sa djetetom".

 

 

Uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili g. Srđan Simović, savjetnik u  Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu - Odjeljenje za kontinuiranu obuku, i g. Vidak Latković, predsjednik Komore javnih izvršitelja, nakon čega su uslijedile panel diskusije o spornim pitanjima koji nastaju u praksi, u vezi sa primjenom izmijenjenih i dopunjenih odredbi ZIO-a. 

Predavači na seminaru su bili gđa Milena Matović, sudija Osnovnog suda u Podgorici, gđa Ivana Becić, sudija Osnovnog suda u Podgorici, gđa Ranka Vuković, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i prof dr. Ranka Račić.

Između ostalih, obrađene su teme koje se tiču izvršenja na osnovu ugovora o hipoteci i založne izjave, načela srazmjernosti u izvršnom postupku, sa posebnim osvrtom na praksu Evropskog suda za ljudska prava i drugih srodnih pitanja u vezi sa izvršnim postupkom.

 

Seminar je organizovao Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu u saradnji sa Komorom javnih izvršitelja.

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Seminar javnih izvršitelja i sudija