Vijesti

Održan sastanak sa zastupnicom Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava

Predsjednik Komore javnih izvršitelja Vidak Latković i generalni sekretar Komore Marija Kljajević sastali su se u petak, 5. oktobra 2018. godine sa Zastupnicom Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentinom Pavličić i njenom savjetnicom Vanjom Radević sa kojima su razgovarali o izvršnim postupcima koji se vode u našoj državi, te o mogućnosti dostavljanja statističkih podataka o istima.

Kako je Zastupnica istakla da smo kao država dužni da preduzmemo određene individualne i generalne mjere u cilju izvršavanja presuda donijetih pred Evropskim sudom za ljudska prava, te kako je u tom cilju neophodno posjedovanje preciznih statističkih podataka koji se odnose na izvršne postupke koji se vode protiv društvenih preduzeća a koji se dostavljaju Komitetu ministara Savjeta Evrope u okviru Akcionog izvještaja, dogovoreno je da će se posredstvom softverskog programa koji koristi Komora pronaći način da se podaci o izvršnim predmetima unose tako da bi se pretragom moglo prepoznati o kojoj vrsti predmeta se radi, čime bi raspolagali sa jasnim i preciznim statističkim informacijama.

Zajednički je konstatovano da brz i efikasan izvršni postupak predstavlja obavezu država članica Savjeta Evrope u okviru prava na suđenje u razumnom roku garantovanom članom 6 Evropske konvencije i da u tom smislu hitnost kao osnovni princip izvrsnog postupka mora biti poštovan. Predsjednik Komore je ponovio posvećenost svih javnih izvrsitelja ostvarenju svoje misije kroz zakonit, brz i efikasan izvršni postupak.

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica Moskovska 28 A. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Održan sastanak sa zastupnicom Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava