Vijesti

Saradnja izmedju komora javnih izvršitelja država Zapadnog Balkana

Saopštenje povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji izmedju komora javnih izvršitelja država Zapadnog Balkana

Na poziv organizatora Komore javnih izvršitelja Republike Srbije, predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore Vidak Latković i član Izvršnog odbora Komore javni izvršitelj Vladan Vujović prisustvovali su okruglom stolu na temu “Prekogranična naplata potraživanja u privredi regiona Zapadnog Balkana”, koji je održan 6. jula 2018. godine, u Palati Srbije.

Tom prilikom, predsjednica Komore javnih izvršitelja Republike Srbije g-đa Aleksandra Trešnjev, predsjednik Komore izvršitelja Republike Makedonije g-din Zoran Dimov , predsjednik Komore javnih izvršitelja Republike Albanije g-din Tedi Malaveci i predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore g-din Latković Vidak potpisali su Memorandum o saradnji između komora javnih izvršitelja država Zapadnog Balkana, kojim je i osnovana Balkanska inicijativa za sprovođenje izvršenja.

U pozdravnom obraćanju na ceremoniji potpisivanja, g-đa Aleksandra Trešnjev je naglasila da zemlje potpisnice Memoranduma moraju stvarati interaktivno poslovno okruženje, a Balkanska inicijativa za sprovođenje izvršenja, stvorena potpisanim Memorandumom o saradnji, pruža maksimalnu pomoć u postizanju tog cilja.

Pored javnih izvršitelja, okruglom stolu su prisustvovali i drugi relevantni predstavnici struke koji su tokom diskusije iznijeli svoja iskustva o prekograničnoj naplati potraživanja, kao i zapažanja i ideje o potrebi uvođenja jedinstvenog međunarodnog pravnog instrumenta u tom cilju.

Zaključeno je da je neophodno unaprijediti postojeće mehanizme za naplatu potraživanja, te zajedničkim naporima raditi na realizaciji ideja o stvaranju balkanske izvršne isprave.
Detaljnije na linku:

http://balkaninitiative.net/news/memorandum-cooperation-signed-belgrade

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Saradnja izmedju komora javnih izvršitelja država Zapadnog Balkana