Vijesti

Međunarodna naučna i praktična konferencija

 Saopštenje povodom učestvovanja predsjednika Komore javnih izvršitelja na VIII Međunarodnoj naučnoj i praktičnoj konferenciji o pitanjima prinudnog  izvršenja sudskih akata i akata drugih organa

 U periodu od 20. do 23. septembra 2017. godine održana je VIII Međunarodna naučna i praktična konferencija o pitanjima obaveznog  izvršenja sudskih akata i akata drugih organa. Konferenciju je organizovala Federalna služba sudskih službenika Ruske federacije, uz podršku Vlade regiona Vladimir, Državnog univerziteta Vladimir, Državnog pravnog univerziteta i Međunarodne unije pravosudnih službenika i Asocijacije pravnog obrazovanja.
Održana je u gradu Suzdal, region Vladimir, na kojoj je Crnu Goru predstavljao predsjednik Komore javnih izvršitelja Latković Vidak, uzevši aktivno učešće na temu “Informacione tehnologije u sferi prinudnog izvršenja”
Glavni cilj Konferencije, koja je tokom godina postala odlična platforma za diskusiju o aktuelnim pitanjima prinudnog izvršenja sudskih i drugih akata, bio je modernizacija i harmonizacija sistema prinudnog izvršenja.
Konferenija je tradicionalno uključivala zvanični dio (plenarne događaje, prezentacije učesnika, diskusione sesije) i kulturni dio, koji se ticao posjete istorijskih mjesta grada Suzdal, a tokom njenog trajanja učesnici su imali priliku da se upoznaju sa praksom sprovođenja prinudnog izvršenja u različitim pravnim sistemima, gdje je od značaja analiza i procjena efektivnosti već implementiranih mehanizama prinudnog izvršenja, kao i izvodljivost uvođenja novih mjera.

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Međunarodna naučna i praktična konferencija