Vijesti

Saopštenje o saradnji izmedju Komore JI i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

Saopštenje povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji izmedju Komore javnih izvršitelja Crne Gore i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

 

 

 
Dana 15. septembra 2017. godine potpisan je  Memorandum o saradnji između Komore javnih izvršitelja Crne Gore i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu kojim se uspostavlja saradnja na polju organizovanja i sprovođenja obuka za potrebe javnih izvršitelja.
Memorandum o saradnji su potpisali sudija Danilović Senka, predsjednica Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu i javni izvršitelj Latković Vidak, predsjednik Komore javnih izvršitelja.
Memorandum je nastao kao rezultat zajedničke posvećenosti strana potpisnica sticanju, održavanju i unapređivanju znanja i vještina pravnih stručnjaka. Polazeći od činjenice da su efikasnost i efektivnost sudskog postupka u mnogome zavisni od postupka izvršenja, te da je za pravilno funkcionisanje pravosudnog sistema neophodno da sudije, tužioci i javni izvršitelji dijele zajednička pravna načela i etičke vrijednosti, ali i da posjeduju stručnost za profesionalno, odgovorno i savjesno obavljanje svih pomenutih profesija, dogovoreno je da Centar može organizovati i sprovoditi posebne programe obuka za javne izvršitelje.

Ovaj memorandum stupa na snagu danom potpisivanja, a važiće na neodređeno vrijeme.

..........

 

 

Info

Ovdje možete pronaći imenik Javnih izvršitelja Crne Gore. Detaljnije...

Ovdje možete preuzeti uredbu o terifi javnih izvršitelja. Detaljnije...

Poslednje novosti

Kontakt

  • Add: Ulica 13.jula br. 17. Podgorica Crna Gora
  • Tel: +382 (0) 20 240 306
  • Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Vi ste ovdje: Home Vijesti Saopštenje o saradnji izmedju Komore JI i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu